COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum poţi reduce riscul bolilor de ficat

Cum poţi reduce riscul bolilor de ficat

Consumul de alcool nu este singurul factor care poate afecta ficatul. Iată ce obiceiuri care pot reduce riscul bolilor de ficat ar trebui să incluzi și tu în viața ta!

Consumul de cafea

Există cercetări ample privind beneficiile cafelei în ceea ce privește afecțiunile de ficat. Mai multe studii au arătat că un consum de cafea ajută la încetinirea sau prevenirea cancerului la ficat. De asemenea, s-a arătat în mai multe studii că această băutură poate preveni fibroza, care este un țesut cicatricial ce poate fi dăunător ficatului. Unele cercetări arată că pacienții cu hepatită C, o infecție frecventă a ficatului, care beau 1-4 căni de cafea pe zi, au observat o ameliorare a simptomelor. Acestea fiind spuse, explicația specifică pentru motivul pentru care cafeaua este eficientă este neclară. Unii oameni ar trebui să evite cafeaua din cauza altor afecțiuni, precum hipertensiunea arterială. Cafeaua fierbinte este cea mai eficientă cînd vine vorba de reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni hepatice avansate.

Evitarea dietelor cu un conținut de grăsimi și cu un conținut ridicat de zahăr

Dietele cu un conținut scăzut de grăsimi compensează în mod obișnuit lipsa de grăsime cu alte ingrediente, cum ar fi zahărul, pe care ficatul îl transformă în grăsime. Iar grăsimea suplimentară stocată în celulele hepatice este o caracteristică a bolii hepatice. Evită alimentele prelucrate și în special pe cele care au un conținut mare de fructoză, care ocolește mecanismele normale ce reduc foamea și controlează nivelul de insulină.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load