Cum poți păstra fructele proaspete mai mult timp

Cum poți păstra fructele proaspete mai mult timp

Odată ce ne-am pomenit cu fructele în hambare, apare problema cum să le păstrăm mai mult timp? Este și cazul fructele suculente, dar foarte capricioase precum prăsadele.


Păstrarea fructelor pentru iarnă, în special a merelor, își are secretele sale care fac ca roadele din livadă să nu mucegăiască și să nu se înmoaie. Primul pas pentru a avea mere și pentru colindători este culesul fructelor prin selecția lor.


De asemenea, acestea pot fi uscate. 


Gutuile se păstrează într-o încăpere răcoroasă sau în beci, în lazi îmrăcate cu hîrtie, separat de alte fructe ce rezistă mai puțin. Este bine ca gutuile sa fie supravegheate mereu, iar la primele pete maro, să fie îndepărtate. Din ele se pot face compoturi sau dulceață.


Strugurii, însă se culeg ciorchini cu ramură pe care au crescut pentru a rezista mai mult, scrie prime.md. 


Atunci cînd se culeg perele, este necesar să se mențină un anumit regim de temperatură, care variază de la 0 la +3 grade Celsius.


Prunele pot fi înghețate, însă pentru a le păstra mai bine gustul, e de bine să înlăturăm sîmburii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load