COVID-19 în MOLDOVA

Cum poți dormi cîteva ore și să fii odihnit?

Cum poți dormi cîteva ore și să fii odihnit?

Programul nostru a devenit atît de încărcat încît de multe ori oricît nu ne ajunge timpul pentru a ne ocupa de tot ce ne-am propus.

Astfel, cei mai mulți dintre noi ajungem să sfidăm timpul și să furăm din orele dedicate somnului pentru a termina treaba.

Însă, în acestă goană disperată după timp uităm un lucru foarte important, toți sîntem făcuți din același material genetic, de aceea în cele din urmă vom ajunge la epuizare. Totuși, se pare că există o soluție care te-ar putea ajuta să economisești timp și să te și odihnești în același timp.


Deși, medicii recomadă opt ore de somn pe noapte, se pare că Akshat Rathi de la Quartz a încercat o metodă de odihnă pe care a consacrat-o însuși Leonardo da Vinci - somnul polifazic.

Ce înseamnă somnul polifazic și ce presupune?

Mai exact, metoda presupune dozarea somnului în mai multe momente, pe perioada celor 24 de ore ale unei zile. Astfel, la fiecare patru ore, da Vinci ajunsese să doarmă 15 minute, limitîndu-și astfel timpul de somn la doar o oră și jumătate pe zi. În acest fel, reușea să economisească timp, pe care îl folosea pentru a-și realiza operele de artă care l-au făcut celebru.

Cu alte cuvinte, Akshat a împărțit perioada de somn recomandată de somn la aproximativ patru ore și jumătate pe zi. Iar după cîte știi somnul la rîndul lui se împarte în trei etape principale: somnul ușor, somnul adînc și REM. În ultima etapă a somnului, numită REM apar de obicei și visele.

De asemenea, cronicarii spun că da Vinci a practicat această metodă mulți ani la rînd, fără ca măcar să se simtă obosit. Iar opera lui prodigioasă este dovada faptului că geniul renascentist își folosea mintea la capacitate maximă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load