Cum poate fi prelungită viața omului pînă la 500 de ani

Cum poate fi prelungită viața omului pînă la 500 de ani

Oamenii de știință din Australia au descoperit o capacitate surprinzătoare a melcilor de a opri complet procesul de îmbătrînire atunci cînd hibernează. Acum, experții caută genele responsabile pentru acest proces. Experții cred că efectele pozitive ale acestor gene pot fi aplicate și la om.


"Astfel, unii melci pot prelungi viața de la 3 la 23 de ani. Dacă ar fi să proiectăm aceasta asupra omului durata vieții lui ar crește de la 70 de ani la aproape 500 de ani" – consideră  dr. Scott Cummins de la Universitatea din Sunshine Coast, citat de topnews.ru.


În momentul de față, dr. Cummins încearcă să identifice genele și neurohormonii care determină somnolența melcilor în timpul verii, atunci cînd ei adorm pentru cîteva luni în clima caldă.


Se remarcă faptul că structura genelor umane în proporție de 50% este similară cu genele melcilor, așa că e posibil ca și oamenii să dispună de  "genele hibernării".


Noua descoperire va da omenirii posibilitatea de a încetini îmbătrînirea și a introduce starea de anabioză. Acest lucru înseamnă că organele pentru transplant pot supraviețui mai mult, iar oamenii nu vor suferi de boli legate de vîrstă, cum ar fi cancerul și boala Alzheimer.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load