COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum îţi întăreşte liliacul sănătatea

Cum îţi întăreşte liliacul sănătatea

Liliacul (Syringa vulgaris) este binecunoscut pentru parfumul și frumusețea florilor sale. Mai puțini cunosc care sînt beneficiile pentru sănătate ale liliacului.

Liliacul este un arbust care poate crește pînă la 9 metri, chiar dacă, de obicei, nu depășește înălțimea de 3 metri. Culoarea lui naturală este violet, dar s-au creat specii hibride de culaore albă, albastră sau galbenă. Află și care sînt beneficiile pentru sănătate ale liliacului.

Beneficiile pentru sănătate ale liliacului. Calmant și relaxant

Folosit în aromoterapie, uleiul esențial de liliac induce calm și potolește stările de anxietate. Chiar și dacă nu suferi de aceste probleme, induce o stare de relaxare. Uleiul esențial de liliac alb are și efect afrodiziac. Pune cîteva picături de ulei esențial de liliac în lampa de aromoterpie sau într-o ceșcuță de apă fierbinte pentru a beneficia de efectele sale.


Beneficiile pentru sănătate ale liliacului. În trecut și în prezent

În trecut, florile de liliac erau folosite în medicină. Erau ingerate pentru a scăpa de viermi intestinali și pentru tratarea malariei. Era cunoscut și ca tratament împotriva febrei. În secolul al XIX-lea, medicii au constatat că rata de succes în tratamentul febrei nu era una relevantă, așa că au încetat tratamentul cu liliac. În prezent, există fitoterapeuți care folosesc ulei esențial de liliac pentru a trata probleme dermatologice ca mîncărimile, arsurile solare, tăieturi ușoare și julituri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load