COVID-19 în MOLDOVA

Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare?

Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare?

Alergiile pot să apară din diferite motive, iar dacă anumite persoane le dezvoltă pe cele comune, la polen sau la praf, altele au de suferit din cauza unor alergii mai ciudate, pe această listă fiind inclusă și alergia la solare.

În momentul în care dezvoltă o anumită alergie, oamenii sînt sfătuiți să renunțe la acel lucru care le poate face rău. Dacă în cazul alergiilor alimentare sau a celor cauzate de praf sau polen lucrurile sînt simple, situația se complică cînd vine vorba despre alergia la soare. Cu toate acestea, există cîteva modalități prin care pielea poate fi protejată pentru a evita manifestările neplăcute.

Cum îți dai seama dacă ai alergie la soare?


Alergia la soare poate fi ignorată foarte mult timp, tocmai pentru că oamenii nu consideră că soarele ar putea fi un factor care să declanșeze o reacție alergică. În realitate, acest lucru chiar se întîmplă și este foarte important ca simptomele să fie recunoscute rapid.

Care sînt simptomele alergiei la solare?

Ca în cazul oricărei alte boli, alergia la soare prezintă anumite simptome specifice, lucru care face ca diagnosticul să poată fi pus mult mai ușor de medicul specialist. Principalele simptome sînt mîncărimile, durerile, pielea iritată, erupțiile, micile bubițe, dar și frisoanele, durerile de cap, greața sau vărsăturile. Pentru că anumite simptome sînt comune cu cele apărute în cazul insolației, medicii atenționează că cele două afecțiuni nu ar trebui confundate.

Simptomele neplăcute apar după expunerea la solare, chiar și după doar cîteva minute. În anumite situații, alergia la soare poate să apară și după administrarea anumitor medicamente, acestea făcînd ca pielea să fie mult mai sensibilă.

Cum poți ține sub control alergia la soare?

Alergia la soare poate fi ținută sub control prin expunerea treptată la lumina solară și evitînd intervalul 10-16. Pentru a evita manifestările neplăcute, contactul cu lumina solară ar trebui să se facă zilnic, asta pentru ca pielea să se obișnuiască cu razele soarelui. Hainele care protejează pielea și accesoriile sînt esențiale pentru cei care au această problemă, mai ales în timpul verii, iar cremele cu factor de protecție solară cît mai mare nu ar trebui să le lipsească celor care au alergie la soare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load