COVID-19 în MOLDOVA

Cum inundă COVID-19 celulele plămînilor (FOTO)

Cum inundă COVID-19 celulele plămînilor (FOTO)

Noi imagini surprinse cu ajutorul unui microscop electronic arată virusul SARS-CoV-2 acaparînd celulele bronșice. Imaginile subliniază și mai multi importanța măsurilor de prevenție, precum spălatul pe mîini și purtarea măștii în spațiile public, transmite emedicina.md.

Imaginile au fost publicate în New England Journal of Medicine și arată cât de prolific este coronavirusul în decurs de doar patru zile.

Imaginile au fost produse de Camille Ehre, asistent universitar la Marsico Lung Institute de la University of School of Medicine, și echipa sa. Cercetătorii au dorit să vadă modul în care coronavirusul ocupă căile respiratorii umane și ce se întîmplă cu celulele inundate.


În doar 96 de ore, producția de virus a explodat

După ce au expus celulele la coronavirus, oamenii de știință au așteptat ca infecția să apară. Apoi, au surprins imaginile cu celulele epiteliale cu ajutorul unui microscop electronic, un dispozitiv care folosește electroni pentru a ilumina specimenul și a transmite o imagine mărită a acestuia.

Cercetătorii au descoperit că o densitate mare de virioni, particule individuale ale virusului care există în afara celulei gazdă, au fost produse și acestea puneau stăpânire pe celule. În doar 96 de ore, producția de virus a explodat și a atins o multiplicitate a infecției de 3 la 1. Astea înseamnă că pentru fiecare celulă respiratorie erau trei virioni, potrivit Big Think.

Celulele infectate erau pe cale să explodeze

„Atunci cînd ne-am uitat la aceste culturi infectate, observația cea mai tulburătoare a fost număr șocant de virioni produși de o singură celulă infectată. Unele dintre aceste celule infectate au fost atât de umplute cu virus încît s-au rotunjit și s-au desprins de epiteliu, dând impresia că erau pe cale să explodeze”, a spus Ehre.

Noile imagini surprinse de oamenii de știință amintesc de faptul că infecțiile cu COVID-19 pot devasta corpul uman.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load