Cum să descurci părul încălcit, fără a-l deteriora

Cum să descurci părul încălcit, fără a-l deteriora

Descurcarea părului încurcat vine la pachet cu durere inutilă, care poate fi prevenită. Cu instrumentele potrivite, tehnicile propice și puțină răbdare poți scapă cu ușurință de această problema fără să îți rupi sau despici firele.


Dacă ai părul fin


Dacă ai șuvițe subțiri, care au tendința de a-și pierde rapid volumul, poți fi tentată să nu folosești balsam în timpul spălării. Complet greșit! Inclusiv tu poți beneficia de utilizarea acestuia. Pentru a-ți hidrata părul fără a-l îngrașă trebuie să folosești însă o cantitate mai mică de balsam, pe care să o aplici pe jumătatea inferioară a părului, departe de scalp. În timp ce balsamul este încă în par, folosește un pieptăn cu dinți îndepărtați, care să alunece ușor prin par. După ce ieși de la dus, nu freca firele cu un prosop pentru a le usca, ci optează pentru un material din microfibră pe care să-l apeși ușor pe diferite secțiuni ale părului pentru a stoarce excesul de apă. Dacă ți se încurcă părul și nu ai timp să intri la dus, aplică o masca leave-in sau un ulei hidratant pe cele două treimi inferioare, cu blîndețe, începînd de jos și urcînd cu răbdare. Abia apoi folosește peria.


Dacă ai par ondulat sau creț


Aici se aplică aproape aceleași reguli, cu foarte mici diferențe: folosirea degetelor s-ar putea dovedi mai eficientă decît un pieptăn cu dinți îndepărtați. Indiferent de instrumentul ales, asigura-te însă că lucrezi în secțiuni mici și cu răbdare. Recomandat este să dormi pe o pernă de mătase, care va preveni frecarea inutilă a firelor de par și încîlcirea lor.


Dacă ai par prelucrat chimic


Pentru a descurcă șuvițele decolarate sau vopsite, spală părul cu atenție, mai ales în zona scalpului. Acolo se depun impuritățile și sebumul, așa că nu e nevoie de o masare insistență pe lungimea firelor. După curățarea scalpului, folosește o masca sau un balsam puternic hidratant și lasă-l să acționeze înainte de a începe să descurci părul cu un pieptăn cu dinți largi. Cînd părul e parțial uscat, aplică un ser sau un ulei pe treimile inferioare ale șuvițelor.


Ca regulă generală, care poate fi aplicată indiferent de tipul de par, este recomandat mersul frecvent la frizer, care să tundă vîrfurile uscate și despicate. Astfel, părul va păstra un aspect sănătos pentru mai mult timp. Și se va și încurcă mai greu!


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load