Cum arată lacrimile la microscop (FOTO)

Cum arată lacrimile la microscop (FOTO)

Cercetătoarea Rose-Lynn Fisher a realizat un studiu al... lacrimilor. Știai că lacrimile observate la microscop dezvăluie adevăruri șocante?

Astfel, lacrimile bazale, pe care corpul uman le produce pentru a lubrifia ochiul, sînt drastic diferite de cele vărsate la tăierea cepei, scrie realitatea.net.

Lacrimile cauzate de rîs sînt foarte diferite de cele produse de nemulțumire. Ca orice picătură de ocean, fiecare lacrimă poartă cu ea un microcosmos de experiențe umane. Proiectul lui Rose-Lynn Fisher este intitulat Topografia lacrimilor.

Joseph Stromberg, de la Colegiul de Arte și Științe Smithsonian, explică faptul că există trei tipuri principale de lacrimi: bazale, reflexe și psihice (cauzate de emoții). Toate lacrimile conțin substanțe organice care includ uleiuri, anticorpi și enzime într-o suspensie de apă sărată.

Diferitele tipuri de lacrimi sînt caracterizate prin molecule distincte. Lacrimile cauzate de o emoție conțin un hormon proteic și neurotransmițătorul Leu-encefalina, un analgezic natural eliberat atunci cînd suferim stres.

 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load