Cum ajutăm florile să reziste proaspete mai mult timp

Cum ajutăm florile să reziste proaspete mai mult timp

Ne aduc multă bucurie florile proaspete, însă multe nu rezistă mai mult de cîteva zile. Petalele încep să cadă, frunzele se ofilesc, iar apa începe să capete un miros deranjant.


Pentru a putea păstra florile mai multe zile proaspete, specialiştii recomandă cîteva trucuri la îndemîna oricui:


Scurtaţi codiţele


Cu excepţia cazului în care doar ce le-ai tăiat şi aranjat în vază, buchetul probabil a petrecut ceva timp în florărie pînă a ajuns la uşa ta. Foloseşte o forfecă zdravănă şi taie codiţele înainte de a le aşeza în vază, scrie thekitchn.com.


Îndepărtaţi frunzele 


Ajunse în apă, frunzele încep să putrezească, eliminînd un miros deranjant. Elimina'i frunzele care vor sta în apă şi păstraţi-le doar pe cele din partea superioară.


Utilizaţi apă călduţă


Dacă apa este fierbinte sau prea rece, florile vor fi afectate şi se vor ofili în scurt timp. Trataţi-le cu blîndeţe şi aveţi grijă să le puneţi în apă la temperatura camerei. Dacă buchetul vine cu un pacheţel care conţine substanţe hrănitoare pentru plantele tale, nu uitaţi să-l foloseşti. Acesta conţine un amestec de substanţe chimice care hrănesc planta şi inhibă dezvoltarea bacteriilor. Dacă nu aveţi un astfel de pachet, adăugaţi o lingură de zahăr şi două linguri de suc de lămîie la un litru de apă.


Aveţi grijă la temperatura din cameră Păstrate în camere în care temperatura este prea ridicată sau dacă sînt aşezate în lumina directă a soarelui, florile se vor ofili mult mai uşor. Încercaţi să le păstraţi într-un loc răcoros şi umbros. Odată aşezate în vază, nu uitaţi de ele Este ideal să schimbăm apa la două zile. Nu uitaţi să curăţaţi interiorul vazei, să tăiaţi tulpinile şi să adăugaţi substanţe hrănitoare.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load