Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cum a fost posibil crearea plasticului biodegradabil şi ce conţine

14 iun. 2020,, 02:33   Externe
3695 0

Plasticul reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta noastră, cînd vine vorba de poluare, din cauza faptului că nu este biodeagradabil. Se pare că există însă o soluție.

Pădurile, răurile și oceanele planetei noastre sînt pline de plastic. Cantitățile sînt din ce în ce mai mare și, pînă de curînd, nu părea că vom găsi o alternativă fiabilă la această problemă. Trecînd peste problema de educație care este parțial responsabilă de această situație, se pare că există o substanță care se comportă similar cu plasticul, dar reușește să fie biodegradabilă. Asta înseamnă că nu mai rezistă sute de ani în natură și nici nu joacă un rol important în distrugerea faunei.

Un grup de ingineri de la Universitatea din Valea Atemajac din Mexic a reușit să creeze o substanță ce pare să împărtășească fiabilitatea plasticului, fără părțile sale negative. Materialul cu pricina este realizat, în cea mai mare parte, din suc de cactus.

Alternativa la plastic realizată în Mexic este rapid biodegradabilă în momentul în care ajunge pe pămînt și nici nu are vreo legătură cu utilizarea de petrol pentru a se materializa. Conform celor de la BBC, soluția creată de echipa condusă de Sandra Pascoe Ortiz ar fi perfectă pentru împachetarea alimentelor.

Noul ”plastic” începe să se dezintegreze după o lună, atunci cînd stă în pămînt, iar cînd stă în apă, durează doar cîteva zile. ”Este un produs non-toxic.Toate materialele pe care le folosim pot fi consumate atît de oameni, cît și de animale, fără a face rău.”, a insistat Sandra Pascoe Ortiz. Cu alte cuvinte, chiar dacă această nouă formă de plastic ar ajunge în oceane, nu ar face rău peștilor sau broaștelor țestoase, la fel ca paiele de plastic, de exemplu. În plus, s-ar dizolva foarte repede.


La ora actuală, partea de producție a plasticului din cactus se realizează doar în laboratorul lui Ortiz, dar nu ar trebui să dureze foarte mult pînă cînd producția se va muta într-o unitate industrială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?