COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirusul îi salvează pe italieni de plata pentru ipotecă

Coronavirusul îi salvează pe italieni de plata pentru ipotecă

Guvernul de la Roma oferă italienilor un respiro financiar, suspendând plata ratelor la creditele ipotecare, în condițiile în care mulți italieni vor avea de suferit din cauza carantinei totale, a anunțat marți guvernul.

Decizia suspendării ratelor pentru creditele ipotecare a fost confirmată de ministrul adjunct al economiei, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

”Da, asta se va întâmpla, pentru persoane fizice și gospodării”, a declarat marți Laura Castelli, într-un interviu pentru Radio Anch’io, citat de Reuters. Nu este singura măsură.

Patronatul din domeniul bancar, ABI, a anunțat că băncile vor oferi moratorii la plata datoriilor pentru micile firme și gospodăriile care se confruntă cu problemele economice cauzate de epidemie.


Guvernul a anunțat la rândul său că va aproba măsuri de 10 miliarde de euro pentru a contracara impactul epidemiei. Cel mai probabil, măsurile vor cauza creșterea deficitului bugetar la peste 3% din PIB anul acesta. Peste 9.000 de oameni au fost infectați în Italia, în doar două săptămâni și 463 au murit.

Epidemia de coronavirus, care a determinat între timp intrarea întregii țări în carantină, a lovit puternic industria turistică și economia italiană în general, care se afla deja la un pas de recesiune.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load