Copiii pot citi gîndurile

Copiii pot citi gîndurile

Cercetătorii sînt de parere că bebelușii care nu au mai mult de 18 luni pot vedea lumea dintr-o cu totul altă perspectivă.


Potrivit unui studiu de specialitate, copiii mai mici de 2 ani an pot citi gîndurile celor din jur. Inițial, se credea ca această abilitate apare la copiii cu vîrsta între 4 și 7 ani, însă se pare că variază de la țară la țară, scrie Daily Mail.


Astfel, o echipă de cercetători de la  Universitatea California a realizat un experiment de natură cognitivă cu participarea a 91 de bebeluși din China, Ecuador și Fiji.


În varianta clasică a testului, o persoană intră într-o încăpere și ascunde un obiect. Ulterior, o altă persoană intră, ia obiectul și-l ascunde în buzunar. La sfîrșit, micuțul este întrebat dacă știe unde va căuta prima persoană obiectul dispărut. Acest test are rolul de a vedea dacă micuțul poate înțelege perspectiva celorlalte persoane, în cazul dat a persoanei care se miră unde este obiectul.


Oamenii de știință au făcut înregistrări video ale reacțiilor copiilor, urmărind privirea lor. S-a observat că ei privesc în direcția unui loc secret, ceea ce înseamnă că ei așteaptă ca prima persoană să caute obiectul acolo unde l-a lăsat. Se pare că copiii dezvoltă capacitatea de a "citi gîndurile" mult mai devreme decît se credea anterior.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load