O relatare succintă referitor la rezultatele lucrărilor științifice este prezentată într-un comunicat de presă MedicalXpress.
Studiul a implicat 51 529 de bărbați cu vîrste cuprinse între 40 și 75 de ani care lucrează în sectorul sănătății și 238 386 asistenți în vîrstă de 24-44 de ani.
Sănătatea voluntarilor a fost monitorizată timp de 20 de ani. La fiecare patru ani, participanții și-au anunţat greutatea și frecvența de consum a unei porții de nuci (28 de grame) pentru anul precedent. A fost evaluat și nivelul exercițiilor săptămînale, inclusiv mersul pe jos, jogging-ul, ciclismul, înotul.
S-a dovedit că utilizarea frecventă de nuci de orice tip este asociată cu o greutate mai mică. Astfel, o jumătate de porție suplimentară reduce riscul creșterii în greutate cu două kilograme pe parcursul a patru ani. O cantitate similară de nuci reduce riscul de obezitate cu 15 la sută.
Adăuga comentariu