COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Consumul zilnic de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate

Consumul zilnic de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de obezitate

Consumul zilnic de nuci este asociat cu un risc mai mic de obezitate și boli asociate obezităţii. Această concluzie a fost făcută de oamenii de știință de la Universitatea Harvard din Statele Unite.

O relatare succintă referitor la rezultatele lucrărilor științifice este prezentată într-un comunicat de presă MedicalXpress.

Studiul a implicat 51 529 de bărbați cu vîrste cuprinse între 40 și 75 de ani care lucrează în sectorul sănătății și 238 386 asistenți în vîrstă de 24-44 de ani.

Sănătatea voluntarilor a fost monitorizată timp de 20 de ani. La fiecare patru ani, participanții și-au anunţat greutatea și frecvența de consum a unei porții de nuci (28 de grame) pentru anul precedent. A fost evaluat și nivelul exercițiilor săptămînale, inclusiv mersul pe jos, jogging-ul, ciclismul, înotul.


S-a dovedit că utilizarea frecventă de nuci de orice tip este asociată cu o greutate mai mică. Astfel, o jumătate de porție suplimentară reduce riscul creșterii în greutate cu două kilograme pe parcursul a patru ani. O cantitate similară de nuci reduce riscul de obezitate cu 15 la sută.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load