X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Condimentele care îţi ajută digestia

30 ian. 04:30   Externe
2202 0

Condimentele sînt folosite în acelaşi timp ca plante medicinale, alimente şi condimente.

Poate fi vorba de boboci (cuişoarele), de fructe ( anasonul stelat, vanilia), de seminţe (feniculul, chimionul) de bace (ienupărul, piperul negru), de frunze (dafinul), de scoarţă (scorţişoara) sau de stigmate ( şofranul). Fără să omitem multiplele amestecuri de condimente care există în lumea întreagă.

Iată cele 10 condimente indispensabile pe care să le aveţi în casă şi să le completaţi cu regularitate. Acestea au cel puţin un lucru în comun: toate sînt benefice pentru digestie. Cumpăraţi-le întregi şi daţi-le pe o răzătoare fină chiar înainte de utilizare.

Anasonul: în caz de afecţiuni respiratorii şi ca afrodiziac.

Anasonul stelat: în caz de dureri articulare şi pentru a uşura afecţiunile specifice sezonului rece.


Scorţişoara: detoxificantă, se foloseşte în caz de diaree, de afecţiuni ORL şi hibernare.

Cardamomul: ca tonic în caz de afecţiuni respiratorii şi urinare.

Coriandrul: tonific, analgezic, antiinfecţios, anxiolitic şi somnifer.

Turmericul: benefic pentru vezica biliară, antiinflamator, analgezic, antibacterian şi stimulent.

Ghimbirul: previune afecţiunile digestive, este totodată antiemetic, antiinflamator şi stimulent.

Cuişoarele: antiinfecţios puternic, stimulent, sedativ şi analgezic.

Nucşoara: calmantă, antiseptică, analgezică, tonică, afrodiziacă, antidiareică.

Piperul negru: în caz de afecţiuni respiratorii, stimulent, analgezic, afrodiziac, detoxifiant.

9
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?