COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Condimentele care alungă poftele alimentare

Condimentele care alungă poftele alimentare

Condimentele care ajută la slăbit fiindcă te scapă de poftele alimentare, care se pot concretiza în multe kilograme în plus! Bonus, sînt delicioase și merită să le cultivi într-o jardinieră, chiar la tine în balcon sau în grădină, după caz.

De multe ori, foamea nu este reală, ci susținută de diverse stări ca stres, furie, durere. Nu întîmplător, în SUA supraalimentarea poartă denumirea ”comforting food”, adică mîncarea care te poate liniști.

Nu știu cum se face, dar alegerile sînt mereu dezastruoase pentru siluetă, de ce nimeni nu se alină cu o porție zdravănă de spanac, ci alege mereu alune sau prăjituri?


Nevoia compulsivă de a înfuleca diverse alimente hipercalorice poate fi combătută cu cîteva condimente, ierburi aromatice, pe care le poți ține la geam.

Acestea sînt: busuioc, tarhon, păpădie, pătrunjel, rozmarin, scrie www.woman.at.

Pot fi consumate atît proaspete, cît și uscate, iar bonus, sînt delicioase, dau gust mîncării și puteți uita chiar de sare. Aromele mîncărurilor vor fi mai mult decît delicioase.

Busuiocul – O mînă de busuioc zilnic cu tanini, favonoide și uleiuri esențiale pentru arderea grăsimilor – desigur, numai proasptăt, nu uscat – doar mestecați cîteva frunze cînd aveţi vreo poftă alimentară.

Tarhonul – Conține potasiu, estragol, substanțe amare și fitosterol, care ajută la digestie și stimulează rinichii.

Păpădia – Frunzele verzi ale păpădiei au un efect de drenare și detoxifiere. Planta are un conţinut bogat în calciul, fierul și vitamine şi consumul frunzelor de păpădie proaspete în salate ajută bila şi ficatul.

Pătrunjelelul – Pătrunjelul proaspăt conține vitaminele A, B și C, precum și fier, potasiu, magneziu și fosfor și favorizează arderea grăsimilor.

Rozmarinul – Uleiurile esențiale, rășinile și taninurile, dar și substanțele amare din rozmarin au un efect calmant asupra stomacului și intestinelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load