COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare provoacă obezitate?

Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare provoacă obezitate?

Compusul chimic poate afecta metabolismul organismului, complicînd procesul de pierdere în greutate la copii, scrie USA Today.

"Dietele nesănătoase și limitarea activității fizice sînt principalele cauze ale obezității la copii, dar acum un nou studiu sugerează că compusul chimic care se conține în ambalajul produselor alimentare, poate fi, de asemenea, parțial vinovat" - notează autorul Fatima Waseem. Bisfenol A se găsește în toate ambalajele, de la sticlele de plastic la cutiile metalice.

Studiul Kaiser Permanente, publicat în revista PLoS ONE, arată că la fetele cu vîrsta între 9 și 12 ani, cu un nivel ridicat de bisfenol A în organism riscul de obezitate este de 2ori mai mare comparativ cu fetele cu niveluri scăzute ale acestei substanțe. Înainte de a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au colectat mostre de urină de la 1326 elevi de ambele sexe din Shanghai.


În acest caz, cercetătorii nu au descoperit nici o relație dintre bisfenol A și obezitatea la fete cu vîrsta peste 12 ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load