TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coaja de portocală a fost declarată drept remediu pentru infarct și cancer

Coaja de portocală a fost declarată drept remediu pentru infarct și cancer

Coaja de portocală poate preveni dezvoltarea maladiilor fatale, au descoperit savanții americani. Experimentul efectuat de Universitatea Florida a arătat că extractul din coajă de portocală îmbunătățește starea sistemului cardiovascular.

Șoarecii cărora li s-a administrat această substanță au avut mai puține probleme cardiace și nu aveau greutatea excesivă, chiar dacă au consumat produse grase, relatează United Press International.

Autorii lucrării științifice au stabilit că coaja blochează formarea trimetilaminei, un compus produs în sistemul digestiv, sporește rigiditatea arterelor și deteriorează pereții vaselor.


Ulterior ei intenționează să înceapă experimentele pe oameni. Pentru aceasta nu e nevoie de autorizații speciale – voluntarilor li se vor oferi băuturi de portocală, urmărindu-se starea de sănătate a acestora.

Un alt studiu denotă că coaja de portocală ajută la combaterea cancerului. Crema cu extrasul din coajă a avut un efect pozitiv în tratamentul melanomului. Experții au menționat că coaja de portocală este bogată în antioxidanți. Ea deseori este aplicată în medicina populară, deși din punct de vedere științific potențialul terapeutic al coajei nu s-a studiat. În prezent sînt efectuate studii dedicate impactului coajei de portocală asupra cancerului mamar.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load