Civilizațiile extraterestre au explorat galaxia și au vizitat deja Pămîntul

Civilizațiile extraterestre au explorat galaxia și au vizitat deja Pămîntul

Un studiu publicat, luna trecută, în The Astronomical Journal, susține că civilizația extraterestră și-ar putea lua timpul necesar pentru a explora galaxia, valorificând mișcarea sistemelor stelare.


Calea Lactee ar putea fi plină de civilizații extraterestre interstelare, iar noi, pur și simplu, nu știm despre asta pentru că nu ne-au vizitat de 10 milioane de ani, se arată în studiu, potrivit Business Insider.


Lucrarea oferă un răspuns nou la o întrebare cunoscută sub numele de „Paradoxul Fermi”, care se referă la aparenta contradicție între lipsa dovezilor și diferite estimări de probabilitate ridicată a existenței civilizațiilor extraterestre în altă parte a galaxiei Calea Lactee.


Paradoxul a fost prezentat pentru prima dată de fizicianul Enrico Fermi, care a pus întrebarea faimoasă: „Unde este toată lumea?”.


Fermi punea la îndoială fezabilitatea călătoriilor între stele, dar, de atunci, întrebarea sa a ajuns să reprezinte îndoielile cu privire la existența extratereștrilor. Astrofizicianul Michael Hart a examinat formal întrebarea atunci când a fost dezbătută în 1975, într-o lucrare. Acesta spune că a existat destul timp pentru ca viața extraterestră să colonizeze Calea Lactee în cei 13,6 miliarde de ani de la formarea galaxiei, totuși oamenii nu au primit niciun semn cu privire la asta.


Astfel, Hart a concluzionat că nu are cum să existe alte civilizații avansate în galaxia noastră. RECOMANDĂRI Ea este actrița din România căreia i s-a propus să joace la Hollywood, dar a refuzat.


Noul studiu oferă o perspectivă diferită asupra acestei întrebări: „Poate extratereștrii își oferă timp și sînt strategici”, sugerează autorii.


„Dacă nu țineți cont de mișcarea stelelor când încercați să rezolvați această problemă, vă rămâne practic una dintre cele două soluții: Ori nimeni nu pleacă de pe planeta lor, ori suntem, de fapt, singura civilizație tehnologică din galaxie”, a declarat pentru Business Insider autorul principal al studiului, Jonathan Carroll-Nellenback.


Stelele (și planetele din jurul lor) orbitează centrul galaxiei pe diferite căi, cu viteze diferite și, în timp ce fac asta, ele trec ocazional una pe lângă alta, a subliniat Carroll-Nellenback. Astfel, extratereștrii ar putea aștepta ca următoarea lor destinație să se apropie de ei, potrivit noului studiu.


În acest caz, le-ar lua mai mult timp civilizațiilor extraterestre să se răspândească peste stele decât a estimat Hart. Așadar, poate extratereștrii încă nu au ajuns la noi încă sau poate au făcut-o, cu mult înainte ca oamenii să evolueze. RECOMANDĂRI Cine este femeia pe care Elena Ceaușescu o ura din toți rărunchii. Era actriță și era de o frumusețe rară Deocamdată, cercetătorii nu cred că ar trebui să ne descurajăm „de orice tăcere percepută din univers”. „Nu înseamnă că suntem singuri”, spuse Carroll-Nellenback, „Înseamnă doar că planetele locuibile sunt probabil rare și greu de ajuns pe ele.”


În următorii câțiva ani, capacitatea umană de a detecta și observa alte planete potențial locuibile este de așteptat să se îmbunătățească dramatic, pe măsură ce noile telescoapesunt construite și lansate în spațiu.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load