Cîte femei iubesc jocurile video

Cîte femei iubesc jocurile video

Jocurile video sînt, de obicei, apanajul bărbaților, însă și femeile se joacă, iar acest studiu arată că sînt mai multe decît crezi.

Firma de cercetare Newzoo a făcut public un nou raport care arată că femeile se joacă jocuri video la fel de mult ca și bărbații. Se pare că aproape jumătate dintre gamerii din lume sînt de sex feminin. Așadar, cei de la Newzoo sînt de părere că peste un miliard de femei din întreaga lume își petrec timpul cu jocuri video.

În studiu gamerii au fost împărțiți în opt tipuri distincte, în funcție de preferințe și de cît timp dedică gamingului. Pentru a realiza acest studiu au fost utilizate date din 30 de piețe din întreaga lume.

Așadar, 46% dintre persoanele care se joacă sînt femei, adică mai mult de 1 miliard. Cel mai frecvent tip de gamer feminin este ceea ce Newzoo numește „time filler”, adică acele persoane care se joacă „ca să treacă timpul”. Cel mai des asta se întîmplă pe telefoane mobile. 36% dintre femei sînt incluse în acestă categorie, în timp ce doar 19% dintre bărbați intră în acestă categorie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load