COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît de periculos este coronavirusul pentru gravide

Cît de periculos este coronavirusul pentru gravide

„Mai pot naşte natural dacă maternitatea nu mai primeşte decît urgenţe?”, „Soţul meu poate fi lîngă mine la naştere?” şi „Cum iau legătura cu medicul meu ginecolog dacă am o problemă?” sînt doar cîteva dintre întrebările care îngrijorează în această perioadă femeile însărcinate. Un edic specialist în obstetrică-ginecologie la un spital din România a dat răspunsuri şi a explicat cum pot gravidele să aibă în continuare parte de îngrijire şi evaluare, chiar şi în condiţiile actuale.

Naşterea şi temerile în vremea COVID-19

„Cel mai adesea sînt neliniştite pentru că nu pot fi alături de partenerul lor în travaliu, că nu pot primi vizite în spital, că pot contracta coronavirusul în apropierea naşterii şi vor fi nevoite să nască în spitalele dedicate COVID-19; mă întreabă dacă, în cazul în care contractează virusul, acesta poate fi transmis la nou-născut, dar au şi temeri legate de alăptare în contextul restricţiilor privind izolarea”, spune specialistul.


Deja grupurile de Facebook erau surse de informare pentru multe femei, în defavoarea specialiştilor, din păcate. Acum, riscul dezinformării creşte odată cu răspîndirea de fake-news. Soluţia?

„Să îşi ia informaţiile din surse sigure, mai precis de la medicii specialişti în Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie (în ceea ce priveşte starea de sănătate a mamei şi a copilului), dar şi de la MAI – Ministerul Afacerilor Interne (în ceea ce priveşte regulile de prevenire a răspîndirii epidemiei)”, atenţionează specialistul

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load