Cînd trebuie să consumi fructe. Ce spun medicii

Cînd trebuie să consumi fructe. Ce spun medicii

Medicii spun că obiceiurile sănătoase din timpul dimineții promovează un stil de viață sănătos.


Iată de ce este foarte important să începi ziua cu o porție de fructe. 


Dacă mănînci alimente sănătoase și hrănitoare la micul dejun, te simți revigorat și energic pe tot parcursul zilei. Medicii încurajează ca tot mai mulți oameni să înceapă ziua cu o porție de fructe, deoarece acestea îmbunătățesc digestia.


Fibrele prezente în majoritatea fructelor elimină toxinele din stomac și previn diversele probleme digestive care pot să apară. În plus, multe fructe au un conținut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că sînt de ajutor și în menținerea organismului hidratat.


Portocala, mango, rodia, pepenele roșu și merele sînt bogate în apă și glucoză. Dacă consumi aceste fructe dimineața, nivelul de energie crește și vei fi energic pe tot parcursul zilei. În plus, fructele au un indice glicemic scăzut, adică riscul de a crește nivelul de zahăr din sînge este mai mic.


Lămîia, papaia, strugurii, fructul de kiwi și portacala conțin vitamina C, o substanță nutritivă benefică pentru persoanele care sînt stresate. În plus, majoritatea fructelor au proprietăţi antiinflamatoare, ajutînd la prevenirea inflamației.


Conform clickpentrufemei.ro, fructele stimulează metabolismul și țin sub control greutatea corporală.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load