COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd este cel mai bine să faci duş: seara sau dimineaţa

Cînd este cel mai bine să faci duş: seara sau dimineaţa

Dușul, la fel că spălatul dinților, e asociat cu un mod de viață sănătos. Concomitent, îți oferă un plus de confort și îți sporește încrederea în tine. Dar cînd e cel mai bine să ne spălăm?

Seară, înainte de culcare sau dimineață, înainte de job? Se pare că oamenii de știință și-au pierdut cu folos timpul, pentru a ne oferi răspuns și la această întrebare.

Dacă aveați și voi această dilemă, aflați că cel mai indicat moment, pentru a face dus este seara, înainte de culcare. Iar cercetătorii au și o explicație propice pentru asta. "În timp ce dușul de dimineață este bun pentru a te trezi și a te revigora, dușul de seară poate fi relaxant și calmează corpul, că un ritual de dinainte de somn”, spune Chandler Coleman, specialist în analiza obiceiurilor de consum, citat dereviewed.com.


De ce să faci duş seara

Cercetări științifice anterioare au scos la iveală că așternuturile noastre sînt locurile, în care se acumulează bacterii, microrganisme și fungi de fiecare dată când ne așezăm sau ne întindem îmbrăcați.

Corpul uman elimina circa 98 de litri de sudoare pe an, iar o mare parte din aceste resturi ajung pe pernă, pătură și lenjeria de pat. O pernă poate conține pînă la 47 de specii diferite ciperci, acarieni și piele moartă. De aceea, pentru te păstra cît mai mult timp curat, e indicat să faci duş înainte de culcare și să nu aduci hainele de afară pe așternuturi.

Cînd te speli la sfîrșitul zilei, îndepărtezi toxinele, sudoarea și bacteriile de pe corpul tău înainte de a atinge cearșaful. Cei mai mulți oameni iubesc dușurile de dimineață, care asociate cu cafeaua și micul dejun sumar, fac parte dintr-un ritual de început de zi.

Dacă te numeri printre ei și nu poţi renunţa la dușul de dimineață, nu te grăbi să faci unul și seară! Conform specialiștilor, două dușuri pe zi nu sînt indicate, mai ales, dacă sînt băi prelungite cu apă fierbinte. Expunerea prea mare la apă fierbinte poate duce la degradarea pielii și părului (uscare), mai ales la persoanele, care suferă de eczeme și care au pielea foarte uscată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri