COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cinci sfaturi care te ajută să te relaxezi în numai 30 de minute

Cinci sfaturi care te ajută să te relaxezi în numai 30 de minute

Pe cît sînt de frumoase şi încărcate de magie, pe cît de mult le aşteptăm şi pe cît de fericite suntem la gîndul celor cîteva zile petrecute în sînul familiei, pe atît pot fi de stresante sărbătorile de iarnă. Pregătirile pentru masa de Crăciun, întîlnirile cu zeci de rude şi prieteni şi stresul cumpărăturilor nu ne mai lasă prea mult timp pentru noi.


Potrivit csid.ro cu ajutorul cîtorva trucuri simple însă ne putem revigora şi bucura iarăşi de ultimele zile din an.

1. Uită să te mai gîndeşti la oalele de mîncare de pe foc, la prăjitura din cuptor şi la curăţenia care aşteaptă să fie făcută. Ia-ţi ,,liber,, 30 de minute şi stai întinsă pe canapea, citeşte cîteva pagini din revista sau cartea preferată sau pur şi simplu uită-te la televizor la programe uşoare.

2. Noianul de treburi casnice vă poate ţine captive cu zilele în casă. Asta înseamnă că vă puteţi simţi obosite nu doar fizic, dar şi emoţional. Ieşiţi 30 de minute din casă, faceţi o plimbare scurtă în pas vioi, contactul cu aerul rece şi cu feţele noi de pe stradă vă va reîmprospăta pe dată.


3. Uitaţi de jocurile online. Dacă tot vă aflaţi la calculator, folosiţi-l cu folos zilele acestea. Trimiteţi cîteva mailuri persoanelor dragi din viaţa voastră, rude sau prieteni, scrieţi-le cîteva rînduri pline de optimism şi gînduri bune. Vă veţi simţi încărcate de energie pozitivă.

4. Daţi cîteva telefoane. Nu staţi cu orele să pălăvrăgiţi, însă decît să comunicaţi cu prietenii prin intermediul Like-urilor de pe Facebook, mai bine daţi-le un telefon. Cîteva vorbe vor întări relaţia dintre voi mai multe decît un comentariu lăsat la o fotografie de pe reţelele de socializare, iar flecăreala cu un amic e din cale afară de relaxantă.

5. Prefă-te fericită. Forţează-ţi creierul să creadă că eşti fericită şi relaxată pînă cînd acesta va acţiona ca atare. Înfrumuseţează-ţi casa cu decoraţiuni pentru Crăciun (sunt atîtea variante!) şi bucură-te cînd le vezi, admiră-le de fiecare dată cînd dai cu ochii de ele. Pune cîteva coji de portocale pe calorifer pentru a le simţi mirosul în toată casa, pune crenguţe de brad în toate camerele pentru că asigură un aer proaspăt.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load