X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cercetărori: Nici carnea albă nu e bună. Ce recomandă să mîncăm

6 iun. 2019,, 05:00   Externe
4655 1

De mult timp, carnea albă, fie că e pui ori curcan, era considerată o alternativă sănătoasă față de carnea roşie.

Iată însă că această teză este demontată de un nou studiu. Potrivit concluziilor publicate de o prestigioasă revista americană de nutriţie, ambele feluri de carne au acelaşi efect asupra nivelului de colesterol.

Cercetătorii au stabilit că grăsimile săturate şi carnea de orice fel creşte nivelul de LDL, aşa-numitul colesterol rău, mai precis lipo-proteinele cu densitate scăzută.

Recomandarea este că oamenii care au deja probleme cu nivelul colesterolului să opteze pentru sursele vegetale de proteine: de pildă, seminţe, quinoa, orez brun, fasole, linte, nuci, caju, fistic ori soia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?