Cercetărori: Nici carnea albă nu e bună. Ce recomandă să mîncăm

Cercetărori: Nici carnea albă nu e bună. Ce recomandă să mîncăm

De mult timp, carnea albă, fie că e pui ori curcan, era considerată o alternativă sănătoasă față de carnea roşie.

Iată însă că această teză este demontată de un nou studiu. Potrivit concluziilor publicate de o prestigioasă revista americană de nutriţie, ambele feluri de carne au acelaşi efect asupra nivelului de colesterol.

Cercetătorii au stabilit că grăsimile săturate şi carnea de orice fel creşte nivelul de LDL, aşa-numitul colesterol rău, mai precis lipo-proteinele cu densitate scăzută.

Recomandarea este că oamenii care au deja probleme cu nivelul colesterolului să opteze pentru sursele vegetale de proteine: de pildă, seminţe, quinoa, orez brun, fasole, linte, nuci, caju, fistic ori soia.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load