COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cercetare: Țigările electronice pot provoca zeci de boli respiratorii și sînt periculoase pentru sănătate

Cercetare: Țigările electronice pot provoca zeci de boli respiratorii și sînt periculoase pentru sănătate

Cercetătorul de la Facultatea de Medicină UNC (Universitatea din Carolina de Nord din SUA), Rob Tarran, a studiat toată literatura științifică publicată cu privire la efectele țigărilor electronice asupra sistemului respirator.

El a ajuns la concluzia că acestea numai în Statele Unite a cauzat 12 decese în ultimul an și a dus la otrăvirea a 805 de persoane.


Vapingul este popular de aproximativ zece ani. Însă oamenii de știință studiază efectele țigărilor electronice de aproximativ cinci ani. Ceea ce au descoperit ei vorbește despre faptul că vapingul nu este sigur.
Cercetătorii au analizat mai mult de 5.000 de articole. Într-o serie de studii epidemiologice, ei au evidențiat o creștere a simptomelor respiratorii la adolescenți cauzate de vapori și o creștere a simptomelor precum bronșita, astmul, lipsa respirației, tuse cronică severă.Țigările electronice pot provoca, de asemenea, o deteriorare acută fiziologică a căilor respiratorii inferioare.
Oamenii de știință au descoperit mai multe studii care au demonstrat efectul vapingului asupra plămînilor (de exemplu, scăderea alimentării cu sînge a plămînilor) și au raportat cazuri din întreaga lume care indică asupra dezvoltării pneumoniei lipoide, care este similară cu cea observată acum în Statele Unite.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load