Cele mai periculoase companii aeriene din lume

Cele mai periculoase companii aeriene din lume

Experți în aviație au analizat peste 435 de companii aeriene de pe toate continentele pentru a determina care sînt cele mai nesigure. 


AirlineRatings.com a publicat lista celor mai periculoase companii aeriene din lume. Au fost luați în calcul mai mulți factori, printre care și numărul accidentelor din ultimul deceniu, notează Infobae.


Cele mai periculoase companii aeriene din lume:


Tara Air


Compania aeriană din Nepal are o flotă de opt avioane. Compania aeriană este considerată ca fiind nesigură din cauza numeroaselor accidente aeriene care au avut loc în perioada 2010-2011.


Nepal Airlines


În ultimii opt ani, aeronavele companiei au fost implicate în nouă accidente grave. În anul 2014, un accident cu un avion al companiei a provocat moartea a 18 persoane. Compania funcționează încă din anul 1958, sub numele Royal Nepal Airlines. Compania nu are drept de a zbura în spațiul Uniunii Europene


Ariana Afgan Airlines


Compania aeriană din Afganistan are o flotă de cinci avioane. De la înființares-au produs șapte accidente grave.


Blue Wing Airlines


Compania are sediul în Surinam. Aeronavele sale rusești nu sînt printre cele mai sigure. În trei ani, compania aerienă a rămas fără trei aeronave Antonov An-28 în urma unor accidente aeriene. Compania are interdicție de a zbura în spațiul aerien european.


Kam Air Este


O companie aeriană din Afganistan. De asemenea, are interdicție de a zbura în spațiul aerian al Uniunii Europene, dar și în cel al Statelor Unite ale Americii.


Trigana Air Service


14 accidente au fost înregistrate cu aeronave care operează zboruri în cadrul companiei din Indonezia. Nici această companie nu are dreptul de a opera zboruri în spațiul aerian al Uniunii Europene și al SUA.


SCAT Airlines


Compania aeriană din Kazahstan se află și ea pe lista celor mai nesigure companii aeriene din lume, chiar dacă în ultimii ani s-au constatat îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța. Nici un accident aviatic nu a mai fost înregistrat de companie din anul 2013. Potrivit Aviation Safety Network, anul 2017 a fost unul dintre cei mai siguri din istoria aviației civile. Au avut loc 10 accidente aeriene, soldate cu 44 de morți. În anul 2018 au avut loc 15 accidente aviatice grave, în care au murit 556 de persoane.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load