COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cele mai periculoase bacterii

Cele mai periculoase bacterii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a realizat o listă cu 12 bacterii extrem de periculoase pentru care sînt necesare antibiotice.

Bacteriile sînt grupate în trei categorii: prioritate critică, prioritate majoră şi medie, relatează Business Magazine.

,,Rezistenţa la antibiotice este în creştere, iar medicii rămîn fără alternative pentru tratarea unor boli grave. Dacă ne bazăm doar pe furnizorii de pe piaţă, noile antibiotice nu vor fi create la timp,'' spune dr. Marie-Paule Kieny, director general adjunct al OMS.

Bacteriile cele mai periculoase sînt: Acinetobacter baumannii bacteria, care este rezistent la antibioticele numite carbapenem. Bacteria poate provoca infecţii pacienţilor spitalizaţi, inclusiv pneumonie sau infecţii ale sîngelui. Pseudomonas aeruginosa poate provoca iritaţii cutanate şi infecţii ale urechii interne. Eterobacteriaceae este rezistent atît la antibioticele din clasa cefalosporinelor cît şi a carbepenemelor. Acest tip de bacterii trăieşte în intestinele umane.


Bacteriile încadrate în categoria de prioritate majoră sînt: Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Helicobacter pylori, Campylobacter spp., Salmonellae şi Neisseria gonorrhoeae. Iar în categoria cu prioritate medie: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Shigella spp.

În listă nu a fost inclusă şi bacteria care provoacă tuberculoză deoarece cercetările pentru realizarea unor noi antibiotice a fost clasată ca prioritate, anterior.

Kieny susţine că cele 12 bacterii au fost alese în funcţie de rezistenţa pe care au dezvoltat-o pentru antibiotice. Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a realizat, încă, un raport privind numărul de decese provocate de rezistenţa la antibiotice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load