Cele mai bune două tipuri de carne slabă

Cele mai bune două tipuri de carne slabă

Struțul și curcanul sînt în capul listei nutriționiștilor, urmaţi de pui, însă pielița nu trebuie consumată deoarece poate cauza cancer.


Aceste tipuri de carne conțin proteine care repară ţesuturile corpului, vitamine şi acizi esenţiali. Totodată, au un conţinut scăzut de grăsimi dăunătoare, fiind recomandate în dieta celor care au colesterolul ridicat.


Nutriționiștii sînt de părere că toate tipurile de carne de pasăre, precum struţul şi curcanul, sînt bune. Astfel, carnea de curcan este bogată în acizi linoleici conjugaţi care au proprietatea de a redistribui grăsimea şi are acţiune anticancerigenă. În plus, faţă de curcan, carnea de struţ este bogată în grăsimi omega 3 cu lanţ lung, acizi graşi esenţiali, care asigură o bună funcţionare a creierului, a inimii şi întăreşte sistemul imunitar.


Aceste tipuri de carne nu trebuie prăjite. Cît priveşte carnea de pui, cel sănătos este puiul ecologic deoarece are o carne sănătoasă şi este uşor de digerat, cu o valoare nutritivă ridicată. De asemenea, specialiștii spun că, la nevoie, se poate consuma şi pui cumpărat de la supermarket, cu menţiunea că persoanele care suferă de reumatism, afecţiuni cardiace sau au un nivel ridicat al colesterolului să îndepărteze pieliţa înainte de prepararea cărnii.


Cît priveşte cantităţile, puiul trebuie consumat cu moderaţie, de două sau trei ori pe săptămînă în porţii de 100-150 de grame.


„Dintre toate tipurile de carne de pasăre recomand puiul de crescătorie”, spune prof. dr. Nicolae Hîncu. Carnea de pasăre ar trebui mîncată de trei ori pe săptămînă, în porţii de 100-150 de grame. „Joi şi vineri se pot mînca legume şi paste brune, includ aici şi orezul negru. Sîmbăta şi duminica mîncaţi peşte”, adaugă nutriţionistul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load