Cele două principii de bază ale unei alimentații corecte

Cele două principii de bază ale unei alimentații corecte

Nutriționiștii spun că problema consumului în exces de calorii poate fi rezolvată respectînd doar două reguli ale unei alimentații sănătoase.


„Prima este legea corespunderii valorii energetice a mîncării cu cheltuielile organismului. Cît ai cheltuit, atît ar trebui să mănînci, nici mai mult, nici mai puțin”, a spus medicul dietologul rus Victor Tutelyan.


Specialistul a menționat că, dacă o persoană încalcă această regulă, el devine mai întîi supraponderal, apoi obez.


Potrivit celei de-a doua legi, organismul trebuie să primească o cantitate suficientă de vitamine și minerale.


Potrivit lui Tutelyan, astăzi oamenii nu consumă în general vitamine din grupul B, vitamina D, acizi grași polinesaturați, precum și fibre alimentare. Pentru a elimina insuficiența, medicul recomandă consumul mai des de pește gras, includerea în  alimentație a produselor îmbogățite și înlocuirea pîinii obișnuite cu pîinea din făină inegrală.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load