X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cel mai vechi tatuaj a fost găsit recent pe o mumie egipteană

3 mar. 2018,, 23:01   Externe
3834 0

Noua descoperire a arheologilor britanici sugerează că această practică este cu o mie de ani mai veche decît se credea anterior pe continentul african.

Detaliile descoperirii au fost publicate în revista de specialitate Journal of Archaeological Science.

Daniel Antoine, unul dintre autorii studiului şi curator al secţiei de Antropologie Fizică de la British Museum, a precizat că descoperirea a transformat înţelegerea noastră cu privire la modul în care oamenii trăiau în acea epocă. „Abia acum începem să cunoaştem viaţa acestor indivizi. Aceştia, la o vîrstă de peste 5.000 de ani, împing vîrsta cu o mie de ani a dovezilor existenţei acestei practici în Africa”, a spus acesta pentru BBC.

Ilustrările sînt ale unui taur sălbatic şi a unei oi pe partea superioară a braţului unui bărbat şi motive în formă de S pe partea superioară a braţului şi pe umărul unei femei.

Bărbatul avea o vîrstă de 18-21 de ani atunci cînd a murit din cauza înjunghierii de la spate. Deşi au fost descoperite acum 100 de ani, urmele negre de pe braţ au fost considerate neimportante, pînă cînd analizele cu infraroşu au scos la iveală că era vorba despre forme ale unor animale.


Anterior, arheologii credeau că doar femeile aveau tatuaje în antichitate, dar descoperirea pe mumia masculină arată că practica era pentru ambele sexe.

Cercetătorii sînt de părere că tatuajele arătau un anumit statut, curaj şi cunoaştere magică.

Mumiile au fost găsite în Gebelein în partea sudică a Egiptului de Sus, la 40 de kilometri de Luxor.

Indivizii au fost îngropaţi în morminte puţin adînci fără vreo pregătire specială, dar corpurile lor au fost păstrate în mod natural datorită căldurii, salinităţii şi aridităţii din deşert.

Rezultatele analizei cu radiocarbon au scos la iveală că au trăit între 3351 şi 3017 î.e.n., la scurt timp după ce regiunea a fost unificată de primul faraon, în jurul anului 3100 î.e.n.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?