COVID-19 în MOLDOVA

Cel mai periculos obiect din bucătăria ta

Cel mai periculos obiect din bucătăria ta

Dacă te întreabă cineva care este cel mai curat și sigur loc din casa ta, probabil vei răspunde cu mîndrie că este vorba despre bucătărie. Doar știi cîtă atenție acorzi igienei și curățeniei. Din păcate, cercetătorii te vor contrazice cu dovezi de necontestat.

Acolo se află unul dintre cele mai periculoase obiecte din locuința ta. El pare aliatul tău de bază, dar vei descoperi că este un dușman ascuns.

Apelezi la el de fiecare dată cînd ai ceva de curățat și nu te dezamăgește niciodată. Îndepărtează petele de grăsime, resturile de mîncare, arsura și chiar mucegaiul. Cum ai putea să nu consideri buretele aliatul tău în curățenie? Deși este un obiect extrem de util în orice casă, trebuie să ții cont de faptul că reprezintă un risc pentru sănătatea ta.


Philip Tierno, specialist în microbiologie și medic patolog la New York University School of Medicine, spune că buretele de vase este încărcat cu germeni. Avînd în vedere că pe el se află resturi de mîncare și că este un mediu umed, se dezvoltă multe bacterii în straturile lui. Salmonella, campylobacter, E. coli și listeria sînt doar cîteva dintre bacteriile care se pot găsi pe suprafața acestui obiect. Surprinzător, se pare că el se află în concurență cu recipientul pentru gunoi și chiar cu vasul de toaletă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load