TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cea mai vîrstnică ţestoasă a împlinit 121 de ani

Cea mai vîrstnică ţestoasă a împlinit 121 de ani

Cea mai vîrstnică ţestoasă a împlinit 121 de ani. Reptila a supravieţuit celor două războaie mondiale şi a trăit în timpul a şase monarhi şi 21 de preşedinţi.

Familia engleză, care a adoptat-o pe Tommy [TOMI], încă de la vîrsta de 11 ani, i-a pregătit prăjituri cu ocazia aniversării şi i-a cîntat "La mulţi ani".

"La mulţi ani, Tommy, cu ocazia împlinirii celor 121 de ani!"

Simpatica Tommy, născută în 1898, nu a fost dusă niciodată la veterinar. Cu toate acestea, la vîrsta pe care o are nu pare să sufere de vreo boală. Sheila, proprietarea ei de a treia generaţie spune că secretul longevităţii animalului său de companie constă în dieta sănătoasă pe care a avut-o de-a lungul timpului.

"A trăit atît de mult, pentru că a fost bine îngrijită. Îi place să mănînce, în special, plantele crescute în grădină. De ziua ei aş putea să îi doresc să trăiască mulţi ani înainte. Eu cred că ar putea ajunge pînă la vîrsta de 170."

Broasca ţestoasă face parte din specia Hermann şi este inclusă în lista reptilelor pe cale de dispariţie. De obicei, acestea trăiesc pe dealurile stîncoase, în pădurile de stejar sau pe plajele mediteranene.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load