Cea mai lungă structură realizată în întregime din ciocolată (FOTO)

Cea mai lungă structură realizată în întregime din ciocolată (FOTO)

Un tren cu o lungime de 33,6 metri, realizat în întregime din ciocolată, a fost expus în cadrul unui festival beldgan de ciocolată desfășurat în orașul Bruge.


Construit din 1.285 kg din cea mai fină ciocolată neagă și avînd circa 6,5 milioane de calorii, modelul pe care îl puteți vedea mai jos a fost creat de ciocolatierul Andrew Farrugia din Malta. Modelul a intrat în „Cartea Recordurilor Guinness” pentru cea mai lungă structură realizată în întregime din ciocolată.


Farrugia a construit anterior un tren mai mic, de 12 metri, pentru un eveniment din Malta, iar în urma recenziilor foarte călduroase s-a gîndit să facă unul și mai mare și detaliat. Pentru a realiza trenul, ciocolatierul a avut nevoie de 784 de ore. Modelul pe care l-a realizat are trei părți: locomotivă, vagoane pentru pasageri și vagoane destinate transportului de marfă.


Cu trei zile înainte de eveniment, Farrugia a transportat trenul de ciocolată cu un camion, în 25 de cutii de lemn, din Malta în Belgia. A declarat că trenul a suferit pagube considerabile în timpul călătoriei și că mai multe vagoane s-au prăbușit complet. Din fericire, artistul a fost capabil să repare toate daunele înainte de a prezenta trenul publicului.


După măsurarea lungimii trenului și confirmarea faptului că nu au fost folosite alte materiale decît ciocolata, oficialii de la Cartea Recordurilor au adăugat o nouă categorie colecției de înregistrări mondiale și au declarat că trenul este cea mai lungă structură de ciocolată din lume.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load