Ce trebuie să mănînci la micul dejun pentru a te feri de cancer

Ce trebuie să mănînci la micul dejun pentru a te feri de cancer

Cancerul, una dintre cele mai redutabile boli, poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul alimentaţiei.


Nutriţionistul francez Patrick Serog a elaborat o listă cu alimente-cheie în prevenţia cancerului şi a creat două meniuri de mic dejun cu proprietăţi anticancer.


Cele mai eficiente substanţe nutritive în lupta contra cancerului sînt antioxidanţii. Dintre aceşti se remarcă seleniul şi cuercitina.


Seleniul este un puternic antioxidant care blochează radicalii liberi în interiorul celulei. Se găseşte îndeosebi în: peşte (ton), carne, lactate, fructe oleaginoase (nuci, migdale, fistic), cereale integrale (pîine, paste integrale), conform Adevărul.


Cuercitina opreşte diviziunea celulară şi astfel proliferarea celulelor canceroase, iar în acelaşi timp stimulează sistemul imunitar. Cele mai bune surse de cuercitină sînt: merele, fructele roşii, ceaiul verde, strugurii, ceapa, ciocolata neagră, brocoli.


Dr. Patrick Serog propune două meniuri de mic dejun (sărat şi dulce) în care sînt incluse alimente anticancer.


Micul dejun sărat este compus din: un pahar de suc de roşii, o porţie de brînză de vaci cu bucheţele de brocoli şi turmeric sau brioşă cu ceai verde şi brocoli, o ceaşcă de cafea.


Micul dejun dulce cuprinde: o cană de ceai verde, griş cu rodie şi nuci sau cereale integrale cu rodie şi nuci, spumă de ciocolată cu turmeric, o ceaşcă de cafea.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load