COVID-19 în MOLDOVA

Ce se mănîncă în Postul Crăciunului

Ce se mănîncă în Postul Crăciunului

În zilele de post, creștinii mai rîvnitori se abțin de la consumul produselor animaliere. Și, fiindcă ne aflăm în Postul Crăciunului, trebuie de menționat că acesta este mai puțin restrictiv decît cel al Paștelui.

Astfel, în acest post Biserica face dezlegări la pește în zilele de sîmbătă, duminică și în cele de sărbătoare, dacă acestea nu cad miercuri sau vineri.

Pe timpuri, chiar vasele în care a fost mîncare de frupt erau ocolite în timpul postului. Gospodinele de la ţară aveau un alt rînd de vase special pentru prepararea mîncărurilor de post, tradiție care practic astăzi nu se respectă cu strictețe, decît la mănăstiri.


În timpul posturilor se aplică restricţii în privința consumului de produse alimentare animaliere, lipsa grăsimilor animale, trecerea la anumite uleiuri şi produse vegetale în pregătirea mîncărurilor. Pe timpuri, la prepararea mîncărurilor se utiliza „uleiul de bostan”, „uleiul de cînepă”, „uleiul de nucă”, iar mai tîrziu uleiul de floarea-soarelui. Astăzi se foloseşte uleiul de floarea-soarelui, uleiul de porumb şi cel de măsline.

Continuarea articolului citiți-o pe moldovenii.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load