Ține sub control tensiunea arterială. Dacă vei consuma des sfecla roșie, atunci arterele se vor lărgi, iar pulsul se va micșora. În urma studiilor, specialiștii au ajuns la concluzia că sfecla asigură sănătatea sistemului circulator.
Reduce colesterolul rău din sînge. În sfeclă se găsesc fibre solubile, flavonoizi și betacianina. Betacianina este un element care îi oferă sfeclei roșii culoarea și mirosul caracteristic. Diminuează nivelul colesterolului rău și nu iî permite să se depună pe artere. Este un aliment recomandat femeilor insărcinate deoarece conține acid folic. Acesta protejează bebelușii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajută pe viitoarele mămici să aibă energie.
Sfecla combate osteoporoza. În sfeclă există siliciu, care ajută organismul să asimileze calciul. Cel din urmă asigură sănătatea oaselor și a dinților. De aceea se poate consuma chiar și suc de sfecla roșie. Astfel, osteoporoza va fi prevenită și se asigură sănătatea oaselor.
Adăuga comentariu