COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă în corpul persoanelor care beau apă noaptea

Ce se întîmplă în corpul persoanelor care beau apă noaptea

Corpul uman are nevoie de apă pentru a-și îndeplini funcțiile fizice normale, iar nutriționiștii spun că este vital ca o persoană să bea cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, iar vara chiar 4 litri.

De-a lungul zilei - și în timpul somnului - pierdem apă prin respirație, prin transpirație, urină și scaun.

Dacă o persoană pierde mai multă apă decît consumă, corpul său se deshidratează, cu urmări nu tocmai fericite. De aceea unii oameni beau un pahar cu apă înainte de a merge la culcare pentru a rămîne hidratați pe timpul nopții. Cine nu s-a trezit vreodată dimineața cu gura sau cu mîinile uscate, semn că în timpul nopții corpul său s-a deshidratat ușor? Dar cercetătorii încă se întreabă dacă obiceiul de a bea apă noaptea înainte de culcare este sau nu sănătos.


Știm cu toții că hidratarea este esențială pentru sănătate, însă prea puțini dintre noi știm care sînt beneficiile și neajunsurile obiceiului de a bea apă înainte de a merge la culcare.

Un pahar de apă băut noaptea poate părea nesemnificativ, dar pe termen lung poate avea un impact real și vizibil asupra organismului nostru.

Pe de o parte, conform opiniei unor specialiști, consumul de apă înainte de a adormi ne menține organismul mai hidratat pe timpul nopții și poate îmbunătăți unele aspecte ale sănătății, precum și performanțele mintale și starea noastră de spirit, dacă păstrăm acest obicei pe termen lung. În general, consumul de apă înainte de culcare ne va ajuta să ne simțim mai relaxați, mai sănătoși și mai pozitivi, susțin aceștia.

Alți specialiști, dimpotrivă, sînt de părere că niciodată n-ar trebui să bem apă noaptea, înainte de somn.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri