TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce se întîmplă de multe ori în timpul zborului şi pasagerii nu au habar

Ce se întîmplă de multe ori în timpul zborului şi pasagerii nu au habar

Mai mulţi utilizatori ai site-ului Reddit (piloţi, însoţitori de zbor şi pasageri) au dezvăluit lucruri mai puţin ştiute despre zborul cu avionul. Mai jos găsiţi cîteva dintre mărturisirile oamenilor.


1. Oprirea tuturor electronicelor


Telefoanele mobile sau alte electronice nu provoaca căderea unei aeronave, dar pot fi extrem de enervante pentru piloţi. Atunci cînd avionul se pregăteşte de aterizare piloţii pot fi deranjaţi de semnalele emise de telefoanele mobile care caută semnal.


Sora mea este însoţitoare de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje


2. Piloţii dorm majoritatea cursei


Cel puţin jumătate dintre piloţi dorm în timpul cursei.Între 43 şi 54 la sută dintre piloţi chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion cu pasageri.


3. Măştile de oxigen îţi asigură doar 15 minute de aer


Dacă măştile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos. Totuşi, e mai mult decît suficient pentru ca pilotul să ducă aeronava la o altitudine mai mică, unde poţi respira normal


4. Apa din avion nu este foarte curată


Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă şi cele care trebuie să reumple avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de cîţiva metri una de alta şi câteodată sînt administrate de aceeaşi persoană".

5.Piloţii primesc mese separate în caz că una dintre acestea le provoacă greaţă


Doi piloţi primesc mese diferite şi nu le pot împărţi. Acest lucru se face în caz de toxiinfecţie alimentară.


6. Lumina difuză are scopul de a pregăti pasagerii pentru evacuare, nu pentru somn


Când un avion aterizează în timpul nopţii, însoţitorii de zbor diminuează intensitatea luminii în caz că este nevoie să evacueze pasagerii la aterizare...ochiii sunt deja adaptaţi la întuneric, astfel că poţi vedea mai bine odată ce ajungi în exteriorul avionului.


7.Pilotul te poate aresta în mijlocul zborului


Pilotul are o autoritate aproape nelimitată când uşile aeronavei sunt închise. Poate să aresteze persoane, să scrie amenzi şi chiar să accepte testamentul unui pasager pe moarte


8. Aerul pe care îl respiri este de la motor


Aerul pe care îl respiri în avion este de fapt aer comprimat de la motor. O mare porţiune (25-50%) ajunge în cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri. Aerul iese din avion printr-o gaură mică din spatele fuselajului, mai scrie businessmagazin.ro.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load