COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă dacă mănînci usturoi în fiecare zi

Ce se întîmplă dacă mănînci usturoi în fiecare zi

Usturoiul este o legumă și în același timp un condiment folosit la foarte multe preparate. În aproape orice fel de mîncare merge și dă un gust deosebit. Dar te-ai gîndit ce se întîmplă în organism atunci cînd mînînci usturoi în fiecare zi?

Conform studiilor, compușii activi din usturoi scad tensiunea arterială, ce poate salva viața persoanelor hipertensive. Numeroase studii ne confirmă proprietatea usturoiului de a scădea tensiunea arterială, ba mai mult de atît, ingerarea unei doze constante de usturoi pe o perioadă de 24 de săptămîni are acelasi efect ca și medicamentele pe bază de Atenolol, scriefoodstory.ro.

Se crede că sulful din usturoi este convertit de celulele roșii în gaz, ce lărgește vasele sangvine, astfel ajutînd la reglarea tensiunii arteriale. Doza zilnică recomadată de usturoi variază, cea recomandată de comisia de sănătate a germanilor fiind de patru grame pe zi. Alte studii indică faptul că o doză benefică ar trebui să fie de patru ori mai mare decăt atît, dar oricum se recomandă consultarea medicului înainte de a face un astfel de plan alimentar.


Un studiu realizat pe 40.000 de femei a arătat că cele ce consumă usturoi și alte fructe și legume au un risc de a face cancer de colon mai mic cu 35 la sută.

Deși studiile indică beneficiile suplimentelor pe bază de usturoi, anumiți specialiști încurajează consumul de usturoi crud. Metoda de a beneficia de cît mai mulți nutrienți din usturoi este ingerarea acestuia în forma lui naturală.

Usturoiul ajută și în prevenirea răcelilor, prin creșterea imunității. O doză zilnică de usturoi poate reduce șansa de a răci cu 63 la sută. Chiar dacă te numeri printre cei 37 la sută dintre ghinioniști, usturoiul te va ajuta să treci mai repede peste răceală. Studiile arată că usturoiul poate reduce perioada simptomatică a răcelii cu pînă la 70 la sută.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load