COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă dacă mănînci înainte de culcare

Ce se întîmplă dacă mănînci înainte de culcare

După cum știi mai important decît ceea ce mămînci sînt orele la care mănînci.

Dar, din cauza ritmului în care am ajuns să trăim, sărim deseori peste mesele principale și ajungem să mîncăm cina la ore foarte tîrzii. Însă, specialiștii avertizează că aceste obiceiuri sînt foarte nesănătoase.

Persoanele care mănîncă cu trei ore înainte de a merge la culcare sînt mai predispuse să dezvolte simptome ale refluxului gastric, care cauzează indigestie, tuse, astm, arsuri la stomac. Cel puțin acestea sînt concluziile la care au ajuns cercetătorii.


Și fizicianul Jamie A. Koufman susține concluziile studiului de mai sus. Acesta spune că mîncatul înainte de culcare, mai ales dacă este vorba despre o masă copioasă, după care nu urmează niciun fel de activitate, avea avea o mulțime de efecte negative asupra sănătății tale.

„Tabieturile nesănătoase de acest tip pot da peste cap sistemele din corp care se bazează pe procesarea mîncării. Digestia adecvată este critică pentru organism, pentru că pe baza ei ajung substanțele nutritive necesare la organele din corp", a declarat Koufman.

Corpul uman nu este construit pentru a suporta o masă bogată înainte de culcare. Motivul? Lucrurile sînt destul de logice dacă ne uităm puțin la modul în care se realizează digestia. Adică, poziția verticală a corpului ne permite să digerăm mîncarea, în timp ce gravitația duce conținuturile din stomac în jos, spre intestine.

Din acest motov persoanele care suferă de arsuri la stomac ar trebui să adopte cu precădere o poziție verticală, altfel acidul se va scurge spre esofag, cauzînd astfel apariția refluxului.

Așadar, data viitoare cînd vrei să mănînci înainte de culcare ține cont că stomacul tău are nevoie de aproximativ trei ore pentru a digera mîncarea. Iar dacă nu ești dipus să aștepți acest interval de timp atunci te poți confrunta cu un somn agitat, indigestie și arsuri la stomac.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load