Ce s-a întîmplat cu urmașii celor mai malefici oameni din istorie

Ce s-a întîmplat cu urmașii celor mai malefici oameni din istorie

Cei mai malefici oameni din istorie ne sînt prezentați din manuale, dar mai rar auzim de succesorii lor. Iar aceștia, de multe ori, sînt o parte importantă din istorie pe care o uităm.


Copiii și nepoții celor mai răi oameni care au trăit vreodată sînt adeseori uitați. Reputația strămoșilor lor îi urmărește invariabil. Fiecare dintre ei are o poveste, mai mult sau mai puțin legată de cine au fost părinții și bunicii lor.


Mai jos vei găsi o listă din care vei afla ce s-a ales de progeniturile celor care au scris istorie cu sînge rece. Unii s-ar putea să te surprindă – alții însă, nu chiar.


Cel mai mare fiu al lui Saddam Hussein a ajuns criminal


Uday Hussein, primul fiu al lui Saddam Hussein, ar fi fost moștenitorul de drept al averii tatălui său. Acest lucru nu s-a mai întîmplat, pentru că Uday l-a ucis pe Kamel Hana Gegeo, valetul și degustătorul lui Saddam, cu un cuțit electric, în timpul unei petreceri din 1988.


Pe atunci, Uday a fost condamnat la moarte. Cu toate astea, a ajuns să scape cu numai trei luni în închisoare.


În vremea cînd Uday a fost liderul Iraq Olympic Committee și Iraq Football Association, avea obiceiul să tortureze sportivii care nu cîștigau. Mai mult, s-a zvonit că răpea femei din Irak și le viola.


Atît Uday, cît și fratele lui, Qusay, au fost uciși în timpul unei bătălii din Mosul, în 2003.


Strănepoții lui Hermann Göring s-au sterilizat ca să nu nască alt monstru


Hermann Göring a fost un influent membru al partidului nazist. Bettina Göring este strănepoata lui. Din 2010, ea trăiește în Santa Fe, New Mexico, unde a practicat medicina pe bază de plante.


În documentarul realizat de regizorul israelean Chanoch Zeevi, „Hitler’s Children”, femeia a spus că atît ea, cît și fratele ei au decis să se sterilizeze.


„Am avut o legare de tuburi la vîrsta de 30 de ani, pentru că îmi era teamă să nu creez un alt monstru”, a explicat Bettina Göring. „Arăt ca el de exemplu – ochii, pomeții, profilul. Arăt mai mult ca el decît propria lui fiică”.


Cel mai mare fiu al lui Fidel Castro s-a sinucis


În luna ianuarie a lui 2018, Fidel Ángel Castro Díaz-Balart, cunoscut ca „Fidelito”, s-a sinucis. Familia lui a spus că acesta s-a luptat cu depresia multă vreme. Cînd tatăl lui a murit la sfîrșitul lui 2016, lucrurile s-au înrăutățit.


Pentru multă vreme, Fidelito a fost asociat cu regimul politic al tatălui său. Spre sfîrșitul vieții ajunsese însă să își limiteze implicarea guvernamentală, deoarece nu era de acord cu deciziile guvernului cubanez cu privire la criza de energie.


Copilăria lui Fidelito nu a fost cea mai ușoară. Părinții lui au divorțat cînd era mic. A trăit o vreme cu mama lui în Statele Unite ale Americii. Cînd s-a dus să îl viziteze pe tatăl lui în Mexic, acesta a refuzat să îl mai trimită înapoi la mama lui și l-a dus într-un final în Cuba.


Cea mai tînără fiică a lui Joseph Stalin a fugit de istorie în Statele Unite ale Americii


Svetlana Alliluyeva a fost cea mai tînără fiică a lui Joseph Stalin. Ea și-a schimbat ulterior numele în Lana Peters. Cînd avea doar șase ani, mama ei s-a sinucis, iar ea a rămas în grija tatălui și frațilot ei.


Unul din frații ei a murit în timpul celui de-al doilea război mondial, într-o tabără de concentrare, pe motiv că Stalin a refuzat să îl dea la schimb pentru un general german pe care îl avea în custodie. Un alt frate a murit la 40 de ani, din pricina problemelor cu alcoolul.


Peters a plecat din Uniunea Sovietică în 1967, a ajuns în Statele Unite ale Americii și a scris patru cărți auto-biografice. Două din cărțile ei au ajuns best-seller-uri. A fost căsătorită de trei ori, a avut trei copii și a murit de cancer în 2011.


Unul dintre cei 20 de copii ai lui Osama bin Laden suferă de tulburare bipolară


Osama bin Laden a avut 20 de copii. Omar bin Laden a fost unul din ei. Acesta l-ar fi urmat în exilul din Sudan între 1991 și 1996, apoi în Afghanistan. Acolo, acesta ar fi fost antrenat în tabere al-Qaeda cînd avea doar 14 ani. S-a lăsat însă după șase ani și a părăsit organizația cu permisiunea tatălui său, deoarece nu voia să omoare civili.


În 2010, el a scris cartea „Osama bin Laden: A Family Portrait”. În carte, el povestește cum „copiii au crescut în Arabia Saudită, Sudan și Afghanistan fără rîsete sau jucării, erau bătuți constant și și-au pierdut animalele de companie în urma unor morți dureroase, cauzate de experimentele cu gaz otrăvit ale luptătorilor tatălui său”.


Tot în 2010, soția lui Omar a spus că suferă de tulburare bi-polară și că a fost internat într-un spital de psihiatrie, pentru că ar fi auzit voci.


Fiica lui Rudolf Höss a păstrat secretă identitatea lui pentru 40 de ani


Rudolf Höss, unul din cei mai mari criminali în masă din istorie, a fost responsabil pentru construirea taberei de concentrare Auschwitz din Polonia, unde puteau fi uciși 2.000 de oameni pe oră. Pînă la sfîrșitul războiului, peste un milion de evrei și în jur de 20.000 de cetățeni de etnie rromă au fost exterminați acolo. Höss și familia lui au trăit într-o vilă exact lîngă Auschwitz.


Brigitte Höss, fiica lui, a ascuns trecutul familiei sale vreme de 40 de ani. Ea nu a oferit detalii nici celor mai apropiați. După război, a plecat în Spania, unde a devenit model pentru Balenciaga. Tot acolo, s-a căsătorit cu un inginer irlandez-american. Cei doi s-au mutat în Washington D.C. În 1972, Brigitte a început să lucreze la o casă de modă deținut de un cuplu de evrei care evadaseră din Germania nazistă. A lucrat acolo vreme de 35 de ani. Ținutele create de casa de modă erau printre preferatele lui Nancy Reagan și Hillary Clinton.


Într-un interviu cu scriitorul Thomas Harding, Brigitte a spus că și-l amintește pe tatăl ei ca fiind „cel mai bun om din lume”. „A trebuit să o facă”, a zis ea. „Familia lui era amenințată. Noi eram amenințați dacă nu o făcea. Și a fost unul din mulți din SS. Erau alții de asemenea care ar fi făcut-o dacă nu o făcea el”.


Rudele lui Hitler sînt hotărîte să taie arborele genealogic


Peter Raubal, Heiner Hochegger și frații Alexander, Louis și Brian Stuart-Houston par să nu aibă nimic în comun. Peter a fost un inginer, Alexander un lucrător social. Louis și Brian conduc o afacere de amenajare teritorială. Peter și Heiner locuiesc în Austria, pe cînd cei trei frați Stuart-Houston trăiesc în Long Island, la cîteva străzi distanță unii de ceilalți, potrivit All That’s Interesting.


Totuși, ei au ceva în comun – sînt ultimii membri rămași ai arborelui genealogic Hitler.


De îndată ce au aflat de istoricul familiei, frații Stuart-Houston au făcut un pact să nu facă vreodată copii, pentru ca arborele genealogic al lui Hitler să se termine cu ei. Verișorii lor din Austria au luat aceeași decizie – nici Peter, nici Heiner nu s-au căsătorit și nu au făcut copii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load