TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce nu se știa despre persoanele care beau frecvent ceai

Ce nu se știa despre persoanele care beau frecvent ceai

Ceaiul consumat de cel puţin trei ori pe săptămînă poate contribui la o viaţă mai lungă şi o stare mai bună de sănătate, conform unui studiu recent.

Potrivit unei noi cercetări publicate în European Journal of Preventive Cardiology, consumul „obişnuit” de ceai este asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare şi deces în urma unei afecţiuni.

Există, însă, o diferenţă între consumul de ceai verde şi ceai negru, conform oamenilor de ştiinţă, transmite NOI.md cu referire la tabuhighlife.ro.


Studiul sugerează că o persoană cu vîrsta de 50 de ani care bea în mod obişnuit ceai se va confrunta cu boală coronariană şi/sau accident vascular cerebral, în medie, cu 1,41 ani mai tîrziu şi va trăi cu 1,26 ani mai mult decît o persoană care consumă ceai rar sau deloc.

De asemenea, s-a observat că persoanele care beau în mod obişnuit ceai prezentau un risc cu 20 de procente mai mic de boli de inimă şi accident vascular cerebral şi un risc cu 22 procente mai mic de afecţiuni cardiovasculare fatale.

Totodată, cei care beau frecvent ceai au prezentat un risc cu 15 procente mai mic de deces, sugerează studiul.

„Consumul obişnuit de ceai este asociat cu riscuri mai mici de boli cardiovasculare şi deces din toate cauzele”, a declarat autorul principal al studiului, doctor Xinyan Wang de la Academia de Ştiinţe Medicale din China. „Efectele favorabile pentru sănătate sînt cele mai semnificative în cazul ceaiului verde şi pentru persoanele care au consumat ceai în mod obişnuit, pe termen lung”, a precizat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load