COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce nu ați știut despre ceasuri

Ce nu ați știut despre ceasuri

Astăzi nimeni nu poate spune cu exactitate cine a inventat ceasul, dar oamenii au încercat să măsoare timpul de-a lungul întregii istorii. În diferite epoci pentru aceasta erau folosite diverse dispozitive - lămpi cu petrol, lumînări, etc.

Ceasurile de buzunar au fost utilizate încă în Roma antică. Dispozitivul amintea un suport pentru ouă şi era de fapt un cadran solar. Trebuie remarcat faptul că astfel de ceasuri nu dovedeau mare precizie, de aceea timpul era determinat aproximativ, relatează malpme.ru.

Se crede că primul ceas mecanic de buzunar a fost construit în 1503, de către ceasornicarul german Peter Henleyn din Nürnberg. El a decis să înlocuiască pendulul şi greutăţile care erau folosite în ceasurile de perete şi podea cu un arc spirală. Ceasul construit de Peter Henleyn era suficient să fie pornit odată la două zile. Destul de repede ceasurile de buzunar au cîştigat popularitate.


Primul ceas de mînă a fost construit în 1812 pentru Regina de Neapole. Manopera a fost realizată de ceasornicarul din Elveția – Abraham-Louis Breguet, în consecinţă, el a lansat bine-cunoscuta marcă de ceasuri - Breguet. De asemenea, trebuie remarcat faptul că timp îndelungat ceasurile de mînă au fost considerate un accesoriu feminin, astfel încît acestea erau produse în număr relativ mic.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load