X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Ce înseamnă dacă ți se face ”pielea de găină”, atunci cînd asculți muzică

7 apr. 2019,, 02:00   Externe
2782 0

Auzim adesea, mai ales cînd este vorba de anumite melodii, expresia ”piele de găină”. Ce înseamnă, de fapt, această piele de găină?

Matthew Sachs, absolvent al Facultății Harvard, a studiat persoanele care se înfioară la auzul muzicii, dorind să descopere motivul apariției pielii de găină.

Studiul a fost efectuat pe 20 de studenți, dintre care 10 erau foarte sensibili la sunete, pe cînd ceilalți 10 nu aveau nicio reacție, scrie Indy100.com .

Sachs a concluzionat că cei care reacționau emoțional și se înfiorau aveau o altă structură a creierului, comparativ cu cei care rămîneau impasibili.

Studiul relevă că la cei mai sensibili există o rețea mai densă de conexiuni între creier, cili și zonele care procesează emoțiile, adică, pot comunica mai bine.


Rezultatele lui Sachs au fost publicate pe Oxford Academic și menționate pe Neuroscience: ”O rețea mai densă face o conexiune mai bună cu creierul, deci există o comunicare productivă.”

Asta înseamnă că dacă muzica vă dă fiori, este cel mai probabil din cauză că simțiți mai intens, emoțiile dv. sînt mult mai puternice decît ale celorlalți.

Emoțiile apar și la amintiri! Amintirea unei melodii stîrnește trăiri intense unei persoane sensibile.

Deși studiul a fost efectuat pe un grup restrîns de oameni, Sachs încă cercetează activitatea cerebrală a oamenilor atunci cînd ascultă melodii care le stîrnesc anumite reacții.

El speră să descopere care sînt cauzele neurologice care duc la aceste reacții, afirmînd că elucidarea acestui aspect ar fi de folos pentru descoperirea noilor modalități de tratament ale tulburărilor psihologice..

Depresia duce la imposibilitatea de a mai găsi plăcere în lucruri cotidiene. Dar, cu ajutorul unui psihoterapeut, te poți folosi de muzică pentru a explora sentimente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?