TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce fructe sînt permise în diabet

Ce fructe sînt permise în diabet

Fructe permise în diabet Alimentaţia este cel mai important criteriu de menţinere a greutăţii şi a formei fizice, dar mai ales a sănătăţii.


Persoanele care au diabet zaharat (atît tip 1, cît şi tip 2) ar trebui să consume fructe într-o dietă echilibrată, pentru a ține sub control zahărul din sînge.


Vezi lista cu fructe permise în diabet.


Fructe permise în diabet


În diabetul zaharat nu sînt interzise dulciurile, însă este recomandat să se consume fructele cu indicele glicemic scăzut. Sînt recomandate mai ales fructele cu un conţinut mic în carbohidraţi. Fructele, cu cît sînt mai coapte, cu atît înmagazinează mai multă fructoză şi au astfel mai mulţi carbohidraţi pe 100 g fruct. Se recomandă fructe pîrguite, nu coapte. Cantitatea variază între 400 g-600 g fructe/zi, în funcţie de dieta recomandată.


Astfel, se pot consuma:


Pînă la 700 g de pepene verde (cu aproximaţie 50 g carbohidraţi/zi doar din pepene); Numai 400 g mandarine (pentru 40 g carbohidraţi/zi numai din mandarine). Este bine să fie mîncate fracţionat, deoarece fructoza se absoarbe repede, ridicînd nivelul glicemiei. De aceea, e de preferat să fie repartizate pe parcursul întregii zile”, explică specialistul; căpşuni; fragi; avocado; pepene galben; grepfrut; lămîi; corcoduşe; cireşe de mai; mandarine; caise; piersici; kiwi; mere; struguri; banane; prune; pere.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load