COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce fruct ajută la “întinerirea” sîngelui

Ce fruct ajută la “întinerirea” sîngelui

Consumul fructelor arhat (în latină Siraitia grosvenorii) contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrînire, scrie Food News cu referire la lucrările oamenilor de știință chinezi, publicate în The American Journal of Chinese Medicine.

Site-ul specializat în alimentaţie sănătoasă sănătoase menţionează că un consum de arhat timp de 10 luni a încetinit procesul de îmbătrînire la șoareci.

Oamenii de știință au explicat acest lucru prin faptul că fructul îmbunătățește funcția celulelor stem hematopoietice (HSC) în măduva osoasă roșie, care sînt precursorii celulelor sanguine, și, de asemenea, contribuie la regenerare.


Experții cred că concluziile experimentelor efectuate pe șoareci sînt valabile şi pentru oameni. „Pe baza acestor rezultate, echipa de cercetare a ajuns la concluzia că consumul de fructe arhat poate prelungi viața unei persoane prin îmbunătățirea funcției celulelor stem”, scrie ziarul.

La începutul lunii septembrie, Food News a scris, făcînd referinţă la oamenii de știință din SUA, Elveția și Coreea de Sud că siropul de porumb cu conţinut înalt de fructoză, un produs foarte răspîndit în SUA, este un aliment cancerogen, deoarece poate accelera creșterea tumorilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load