TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce este cicoarea şi la ce se foloseşte

Ce este cicoarea şi la ce se foloseşte

De regulă, astăzi cicoarea este folosită ca înlocuitor la cafea. Cu toate acestea, cicoarea este o importantă sursă de minerale precum zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, fier, potasiu, dar și vitaminele A, B6, C, E și K.

De sute de ani, cicoarea este utilizată ca remediu natural în ameliorarea sau chiar vindecarea multor boli. De exemplu, romanii utilizau această plantă pentru curățarea sîngelui.

Sînt studii care arată că rădăcina de cicoare facilitează procesul de digestie, menține sănătatea ficatului și a vezicii biliare.


Foarte important este faptul că cicoarea conține 20% insulină – un polizaharid care nu crește prea mult glicemia, fiind de aceea recomandat diabeticilor dar și celor care vor să piardă kilograme. De asemenea, menține sănătatea inimii, este bogată în fibre ceea ce o face un adevărat probiotic care protejează organismul de acumularea de colesterol, oferind în același timp beneficii metabolice.

Iată care sînt beneficiile acestei plante pentru organism:

Protejează inima. Aceasta poate reduce colesterolul rău – LDL dar și trigliceridele. Iar colesterolul și trigliceridele mari, spun medicii sînt principali factori care duc la accident vascular cerebral.

Detoxifică ficatul, protejîndu-l de efectul toxinelor. Acest lucru este explicat prin faptul că cicoare este bogată în antioxidanți.

Ameliorează durere dată de artrită. Avînd proprietăți antiinflamatorii se pare că aceasta poate fi considerată un adjuvant în cazul artritei. De asemenea, poate ameliora inflamațiile.

Stimulează sistemul imunitar. Deoarece are proprietăți antibacteriene, cicoarea poate crește rezistența organismului.

Cafeaua de cicoare se pare că poate stimula pofta de mîncare.

Infuzia de cicoare poate să combată insomnia, sau alte tulburări de somn.

Sînt studii care spuncă ar contribui inclusiv la refacerea ficatului.

Reduce riscul pentru cancer de colon. sînt studii care susțin că are avea efect de reducere a apariției cancerului de colon. Rădăcina de cicoare stimulează tranzitul intestinal, elimină toxinele, normalizeză flora din colon și poate neutraliza radicalii liberi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load