TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce cărți ia cu el Bill Gates oriunde merge

Ce cărți ia cu el Bill Gates oriunde merge

Bill Gates a mărturisit că poartă o geantă plină cu cărți aproape peste tot pe unde merge. Cunoscut ca un pasionat al lecturii, fondatorul Microsoft a dezvăluit titlurile pe care le are cu el în această perioadă.

Într-un interviu pentru Wall Street Journal, Bill Gates a spus că citește aproape o carte pe săptămână, ceea ce înseamnă cam 50 pe an.

Iată volume citește în această perioadă miliardarul american:

1. „Prepared” de Diane Tavenner


Cartea lui Diane Tavenner se concentrează pe povestea școlilor Summit Public Schools care încearcă să predea diferit decît se face în școlile publice. Tavenner a fondat prima școală Summit în 2003, iar de atunci a ajuns la 15.

Școlile de la Summit îi învață copiilor lucruri de care au nevoie în lumea reală, spre deosebire de lecțiile obișnuite care sunt concentrate pe pregătirea examenelor finale.

2. „Loonshots” de Safi Bahcall

„Loonshots” se concentrează asupra modului în care unele idei care par „nebune” sînt acceptate sau respinse de anumite grupuri.

Safi Bahcall, fizician și antreprenor în bio-tehnologie, analizează modul în care grupurile își pot schimba părerile colective la un moment dat.

3. „These Truths” de Jill Lepore

În cartea ”These Truths” (n.r. Aceste Adevăruri) Lepore spune istoria Statelor Unite, în timp ce pune întrebări critice despre națiune. Interpretarea sa încearcă să elimine miturile despre tot, de la Christopher Columb până la imigrație sau sclavie.

4. Tot ce a scris David Foster Wallace

Deși Gates dedică mai puțin timp lecturii de ficțiune, el a spus jurnalului că intenționează să citească „fiecare cuvânt” pe care David Foster Wallace l-a scris vreodată înainte de a scrie „Infinite Jest.”.

Wallace este cunoscut pentru scrierea de eseuri, nuvele și romane despre orice, de la tenis la homari. Al doilea roman al regretatului autor, „Infinite Jest” (n.r. O glumă infinită), este o comedie epică despre un film – numit în sine „Infinite Jest” – care este atît de amuzant, încât urmărește va deveni dependent de el și îl va urmări pînă cînd va muri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load