Ce ascunde culoarea verde pe care o capătă gălbenuşul de ou fiert

Ce ascunde culoarea verde pe care o capătă gălbenuşul de ou fiert

Se întîmplă adesea ca gălbenuşul oului fiert să nu fie galbenul la care te-ai fi aşteptat, ci să fie verzui? Nu te îngrijora, nu este nicio problemă cu prospeţimea oului, ci ţine de timpul de fierbere. 


Transformarea galbenuşului oului fiert în culoare verzuie este rezultatul reacţiei dintre sulful existent în albuş şi fierul din gălbenuş, reacţie care apare atunci cînd oul este gătit prea mult.

Metodă corectă pentru fierberea ouălor


1. Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încît acestea să stea într-un singur strat, deci să nu aveţi ouăle unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încît să le acoperiţi.


2. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi.


3. Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute.


4. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load